Paylaşın!
İçerik Başlıkları 📝

Kolay İK’da ürün nasıl gelişiyor?

April 29, 2022

0 Dakika
Banu Akgül

Kolay İK olarak kurulduğumuz günden bu yana müşterilerimizin geri dönüşlerini dinleyerek kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Bu geliştirme süreçlerinin nasıl işlediğini, yaptığımız işlerin arkasındaki mantığı ve gelecek planlarımızı sizlere daha iyi açıklayabilmek adına birkaç soru yanıtlamak istedik.

Kolay İK’nın iş ve ürün geliştirme modeli nedir?

Kolay İK’nın arkasındaki mantık dijitalleşmek isteyen tüm İK ekiplerinin problemlerini tek bir çatı altında toplayarak ortak sorunları çözmek.

İnsan kaynakları yönetiminde dijitalleşmek gibi bir planınız var. Normalde bunun için farklı ekiplerle bir araya gelerek, gelişmesini istediğiniz konuları anlatıyorsunuz. Ekipler de istekleriniz üzerine projeler geliştirmeye başlıyorlar. Bu projelerin geliştirilmesi ve bir araya getirilmesi ise seneler sürüyor. Bir yerden sonra İK yöneticileri ne yazık ki proje yöneticilerine dönüşüyor. Aslında dijitalleşmek isteyen tüm İK ekipleri ile hedefleriniz ve problemleriniz aynı, çözmeye çalıştığınız sorun aynı. Peki neden bu problemleri ayrı ayrı çözmeye çalışarak vakit kaybedelim ki?

Gelin hep beraber bir masanın etrafına oturalım ve bu problemleri iyileştirmek için bir ekip kuralım. Herkes bu ekibe en iyi bildiği konuyu anlatsın, işleyişi öğretsin ve bu ekip bu ürünü geliştirdikçe hepimiz daha iyi bir ürün kullanalım dediğiniz noktada ortaya çıkan bir proje Kolay İK. Çünkü şirketlerin rekabet ettiği alan yazılım değil, yazılımı nasıl kullandığı gün sonunda.

Sizin gibi müşteriler Kolay İK kullanmaya başladıkça biz daha geniş bir ürün ve yazılım ekibi kuruyoruz, ekibi genişlettikçe daha iyi ürün ortaya çıkarıyoruz. Ürün daha iyi oldukça da daha çok şirkete ulaşıyoruz.

Ürün geliştirme aşamasında kullanıcılardan geri bildirimleri nasıl topluyorsunuz?

Bir probleminiz veya iyileştirilmesini istediğiniz noktaları detaylı bir şekilde açıklayarak geribildirim@kolayik.com’a mail atmanızı rica ediyoruz.

Yazdığınız geri dönüşleri düzenli yaptığımız toplantılarda görüşerek en çok gelen taleplere göre önceliklendiriyoruz. Önceliklendirdiğimiz problemler için detaylı bir araştırma sürecinden sonra bu problemi bir ürün tasarımına dönüştürüyoruz. Sonrasında geri bildirimde bulunan kullanıcılarımızla görüşerek ürünün doğru probleme doğru çözümü sunup sunmadığını kesinleştiriyoruz.

Bunun dışında da Kolay İK sisteminin içerisinde bulunan destek bölümünden, düzenli yaptığımız müşteri geri bildirim anketlerimize kadar birçok noktada olumlu, olumsuz geri dönüşlerinizi topluyoruz.

Geri bildirim vermek ve talepte bulunmak arasındaki fark nedir?

Geri bildirim vermek yaşadığınız problemi anlatmak, talepte bulunmak ise yaşadığınız bir probleme kendi bulduğunuz bir çözümü yaptırma isteği. Bizim ihtiyacımız olan çözüm önerilerinden ziyade ilk etapta problemi detaylıca anlamak.

Maliyetini firma karşılaması durumunda geliştirme süreçleri nasıl işliyor?

Bu talepleri çok alıyoruz ancak bu Kolay İK’nın iş modeline uygun bir talep değil ne yazık ki. Şirketlerden topladığımız geri bildirimler, iş geliştirme planlarımız ve  önceliklendirme ile sağlamaya çalıştığımız bir değer var. O yüzden bir şirketin diğerlerinin önüne maddi olarak geçmesini tercih etmiyoruz.

Bunun yanı sıra bu talepler ürün ve geliştirme ekibinin de ritmini bozabiliyor. Planlanan projelere odaklandıktan sonra araya böyle talepler almak odak noktasını değiştirdiği gibi var olan ürünün sistemini de bozabiliyor.

Bir uygulamanın veya modülün ücretli ya da ücretsiz olmasına nasıl karar veriliyor?

İstisnasız tüm şirketlerin kullanacağı özellikleri temel uygulamamızın içerisine konumlandırmaya özen gösteriyoruz. Eğer bir uygulama Kolay İK içerisinde ücretliyse bu kısaca bu ürün için ayrı bir ürün ekibi, ayrı bir yazılım ve ayrı bir araştırma süreci olduğunu gösterir.

Bir bug olduğunda Kolay İK bu süreci nasıl ele alıyor?

Ürün ve test ekibimizle birlikte bug’ların %90’nına varan kısmını çözüyoruz. Çok nadirde olsa bazı bug’lar üretim ortamına gidebiliyor. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, bize iletebilirsiniz. Biz araştırmalarımızı tamamladıktan sonra en hızlı şekilde konuyu çözüme ulaştırıyoruz.

Hangi ürünü veya fonksiyonu geliştireceğinize nasıl karar veriyorsunuz?

Bu kararları vermek için bir metodoloji kullanıyoruz. Elde ettiğimiz skorları 3 aylık periyotlarla ürün ekibi olarak inceliyoruz, en yüksek puan alan 10 geliştirmeyi seçip çalışmalarımıza başlıyoruz.

Bu puanlamanın ise 3 tane parametresi var.

  1. Kullanıcıya etkisi
  2. Ürünü geliştirmenin zorluğu
  3. İşe etkisi

Ürün geliştirme aşamaları nelerdir?

3 ayda bir yaptığımız toplantıların ardından ilk olarak ürün gereksinimlerini anlamakla geliştirmelere başlıyoruz. Ardından üreteceğimiz ürün veya fonksiyonun daha önce nasıl çözüldüğüne dair bir pazar araştırması gerçekleştiriyoruz. Bu iki etap bittikten sonra ortaya bir ürün prototip tasarımı çıkıyor. Tasarım ve ürünün yapılacağına kesin karar verildiğinde ise proje, yazılım geliştirme ekibine devrediliyor.

Şirket özelinde geliştirme mümkün mü?

Kolay İK’nın sahip olduğu API ile programatik işlemlerinizi yapabilirsiniz. API’mızı daha fazla servis içerebilmesi için düzenli olarak güncelliyoruz.

Kolay İK’yı kendi sistemlerimizle nasıl entegre ederiz?

API üzerinden gerçekleşen entegrasyon süreçlerinde danışmanlık sağlıyoruz. Hangi API servislerine hangi dataların akması gerekiyor, hangi isteklerin nasıl bir sırayla yapılması gerekiyor gibi konularda yardımcı oluyoruz.

Özetle, eğer entegre edilmek istenen yazılımın bir API’si varsa entegrasyon çok kolay.

Kolay İK’da neden ek uygulamalar var?

Biz sizin İK ekibinizin IT ekibi olmak istiyoruz. Bu yüzden özellikle İK alanına katma değer sağlayan çalışan bağlılığı, adaptasyon süreçleri, İK analitiği gibi konularda alanlarında en iyilerle çalışarak iş kalitesini artırıyor, işlerinizi kolaylaştırıyoruz.

Kolay İK’da ürünün geleceğini nasıl görünüyorsunuz?

Biz sizin İK ekibinizin IT ekibi olma vizyonumuzun altını olabildiğince doldurmak istiyoruz. Tam bu noktada hala manuel yönettiğiniz, elinizi yoran tüm işleri adım adım kolaylaştırmaya, katma değerli İK projeleriniz için en iyilerle çalışmaya ve Excel’de tuttuğunuz veri kalmayana kadar Kolay İK olarak gelişmeye devam edeceğiz.

"Kolay İK’da API Token ve Webhook nasıl oluşturulur?" adlı yazımıza göz atmak için tıklayın.

👋
Start simplifying your work today!

Discover the Kolay difference with a 15 day free trial - no credit card required and no installation hassle! Experience firsthand how our applications stand out from the rest.

TRY IT FOR FREE
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE